Крем Брюле

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k9k
Крем Брюле1 / 2
28/10/2007
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"За произхода на Крем Брюле и до днес спорят Франция и Англия, но ние искаме да си губим времето само с похапването му"

Необходими Продукти

  • сметана - 2 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - кафява
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците и белтъците на яйцата.

Сметаната се слага в тенджера и се оставя да заври за около 30 секунди, излива се веднага при жълтъците и се разбъркват добре с миксер.

Сместа се връща в тенджерата и се оставя да заври. Разбърква се на огъня, докато се сгъсти и започне да полепва по лъжицата. След това се изсипва в плитък съд за готвене и се оставя в хладилник за една нощ.

Два часа преди сервиране студеният крем се поръсва равномерно със захарта, която е карамелизирана. Карамелизирането се избършва под грил предварително загрят на максимална температура.

Захарта се карамелизира като гладка кора върху крема. Може да се наложи да се завърти съдът с крема под грила, за да се получи равномерен цвят.

Важно е тази процедура да се направи бързо, за да може да се карамелизира захарта отгоре, а крем брюлето да остане студен и твърд отвътре.

Рейтинг

4
59
47
35
22
10
Дай твоята оценка: