ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Пирог»Френски пирог с пилешко месо

Френски пирог с пилешко месо

EfrosiaEfrosia
Джедай
5061k113k
Френски пирог с пилешко месо1 / 2
27/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Ще ви представим едно любимо ястие от френската кухня"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 1 жълтък
  • сол - 1 щипка
  • вода - 3 с.л.
  • за плънката
  • пилешко месо - 700 - 800 г сварено
  • лук - 2 глави
  • сирене - 200 г грюер или друго
  • сметана - 300 г заквасена
  • яйца - 3 - 4 броя
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • индийско орехче - на вкус и по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за тестото се смесват и постепенно с ръце се замесва гладко тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го сложете да си почине в хладилника за 30 минути.

През това време пригответе плънката, като запържите скълцания лук и добавите към него накъсаното пилешко. Разбъркайте за 2-3 минути и овкусете с подправки.

Разбийте яйцата заедно със сметаната, брашното и настърганото сирене. Добавете малко подправки.

Разточете блата с големината на формата, която ще ползвате, като той трябва да покрива и стените на тавата. Сипете от горе плънката и залейте с яйчната смес.

Раздрусайте леко тавата и сложете да се пече в умерено загряна фурна, докато се стегне.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: