Бобена салата Ропотамо

фифифифиНовак
15/09/2012
"Уникалният вкус на бобената салата Ропотамо, с който мнозина от нас са отраснали!"
Приготвяне120 мин.
Готвене150 мин.
Общо270 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо43 634
  • Преглеждания за месеца326
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • боб - 1 кг сварен
  • грах - 500 г сварен или от консерва
  • кисели краставички - 1 буркан
  • моркови - 500 г, сварени в маринатата
  • червени чушки - 2 кг печени и обелени
  • домати - 2, 5 кг обелени
  • люти чушки - 1 брой
  • зехтин - 100 мл препържен и изстинал, може и олио
  • Марината
  • зехтин - 500 мл или олио
  • оцет - 100 мл
  • захар - 100 г
  • сол - 40 г
  • черен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените домати предварително настържете и сложете да се варят, докато течността им се редуцира. Смесете съставките за маринатата в съд на котлона и сварете в нея морковите. След това ги охладете и ги нарежете ситно.

Прибавете към сварения и изстинал боб граха, нарязаните на кубчета киселите краставички, също така нарязаните чушки, морковите, доматения сос, нарязана възможно най-ситно люта чушка. Добре объркайте всичко и затворете в буркани, които се стерилизират за 15 минути след завирането.

Рейтинг

5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар