Ръжен бородински хляб

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
288
326
5
809
27/11/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 618
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ръжено брашно - 1.5 кг
  • мая за хляб - 40 г био, растителна
  • вода - 800 мл
  • сол - 10 г
  • растителна мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте до леко топла 300 мл от водата и разтворете в нея маята, прибавете 300 г брашно и разбъркайте на кашица. Така оставете закваската за 12 часа на топло място.

След това я сипете в останалата топла вода, сипете и солта и постепенно останалото брашно. Замесете постепенно тестото, докато стане меко и гладко. То трябва да лепне по ръцете ви.

Покрийте го с кърпа и изчакайте да втаса за около час и половина.

След това го премесете с намокрени в топла вода ръце. Покрийте пак с кърпата, изчакайте да втаса и направете процедурата още веднъж.

Разпределете тестото в намазнени форми и изпечете хлябовете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути, намалете градусите на 100 и печете още половин час.

Механично метално сито за хубаво тесто-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар