ezine.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от кайсии

Конфитюр от кайсии

EfrosiaEfrosia
Джедай
5071k112k
Конфитюр от кайсии
12/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
"Бурканчетата с конфитюр от кайсии са много ценни, защото са пълни със слънчеви лъчи и спомени за лятото"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре кайсиите, като ги разполовите и отделите костилките. Може да ги начупите и кайсиевите ядки да добавите към бъдещия конфитюр от кайсии.

Нарежете плодовете на малки кубчета и ги сипете в тенджера. Поръсете отгоре захарта и объркайте хубаво, за да полепне захарта по всяко парченце.

Покрийте съда с плътно и оставете на хладно за около 12 часа. На следващия ден сложете тенджерата на среден огън. Щом заври, намалете температурата така, че да къкри без да ври силно.

Оставете да ври и отстранявайте образувалата се пяна. Добавете и едро нарязаните кайсиеви ядки. Конфитюрът е готов, когато капнете от него върху порцеланова чиния и след като се охлади малко прокараният от вас пръст оставя пътечка.

Готовият конфитюр от кайсии се разсипва горещ в затоплени сухи бурканчета. затварят се веднага и се обръщат с капачките надолу, докато напълно изстинат.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: