Сос Бешамел

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
24/05/2009
"Самотен сос бешамел търси гриловани пилешки пържоли за неангажираща вечеря "
Готвене15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо429 254
  • Преглеждания за месеца17222
  • Преглеждания за седмицата2519
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопете маслото и свалете съда от огъня.

Сложете брашното, сол на вкус, настърганото индийско орехче и ги разбъркайте. След това на умерен огън към сместа прибавете постепенно топлото мляко. Бъркайте соса непрекъснато, докато заври и получите желаната гъстота.

Стъклена чиния за ордьоври, разядки и сосове
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стъклена чиния за ордьоври, разядки и сосове
6.72 лв.
Виж ››

Задължителна за всеки дом - многофункционална стъклена чиния за ордьоври :)

Рейтинг

5 8
4 5
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора Мещерова
Първо брашното трябва да се запържи, да замирише на пържено брашно! Второ- млякото се кипва в отделна тенджера и когато заври към него се добавя така нареченото "Ру"- разтопено масло, в което е запържено добре брашно! Това нещо може да се използва и за други сосове!
14
2