ezine.bg»Рецепти»Пица»Турска Пица»Турска пица Лахмаджун

Турска пица Лахмаджун

EfrosiaEfrosia
Джедай
483
1k
10
1k
Турска пица Лахмаджун
30/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
"Знаем, че родината на пицата е Италия, но не сте ли опитали Лахмаджун, не знаете каква сериозна конкуренция имат италианците"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата объркайте с доматеното пюре, скълцания ситно лук и чесън, смелените на пюре чушки, всички подправки на вкус заедно с малко сол. Сложете сместа за 1 час в хладилник.

От тестото оформяйте елипсовидни блатове, като по края трябва да са по-дебелички. В средата на всяка лодка разпределете не много дебел пласт от сместа с каймата.

Подредете лодките в намазнена тава или застлана с пекарска хартия. Сложете да се изпекат в умерено загряна фурна. Към края върху всяка турска пица Лахмаджун полейте малко разбити яйца.

Запечете за още няколко минути и извадете пиците.

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: