Задушени пилешки бутчета

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
579
468
Задушени пилешки бутчета
28/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината като всички продукти се смесват добре в голяма купа. В нея се прибавят пилешки бутчета и се покриват (може да използвате найлонов плик, който добре да завържете и да го поставите в тава). Поставя се в хладилник за 12 - 24 часа.

Бутчетата се изваждат от маринатата, подсушават се и се запържват леко в олиото. Изваждат се и се маха мазнината, която се е отделила по желание.

Бутчетата се връщат и по желание могат да се запържат още 2-3 минути до златист цвят.

Прибавят се почистените и нарязани на едро зеленчуците и се запържват за 3-4 минути. Прибавят се 3 с.л. от прецедената марината към ястието.

Покрива се с капак и огънят се намалява до минимум. Ястието се задушава 30 минути.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: