ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Икономична пилешка супа

Икономична пилешка супа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6122k312k
Икономична пилешка супа1 / 2
29/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
"Практичните домакини знаят как да приготвят вкусна гозба с минимум продукти"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете морковите и картофите и ги нарежете едро. Сипете ги в тенджерата под налягане, добавете пилешките крилца, зърна черен пипер и стръкчета пресен магданоз.

Затворете тенджерата и сложете супата да се вари за около 30 минути след завъртането на винтила.

След това охладете тенджерата, отворете и прецедете бульона в друга тенджера. Обезкостете пилешките крилца и сипете късчетата месо в бульона.

Картофите и морковите нарежете по-дребно, добавете към супата и я сложете да заври. Прибавете фидето, сол на вкус и бял пипер.

След 5-10 минути снемете от котлона. Застройте икономичната пилешка супа с разбитото с прясното мляко яйце. Подправете с пресен магданоз и поднесете с 1 люта чушка на порция.

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: