Шоколадов крем с горски плодове

ШоколадкаШоколадкаНовак
28/08/2012
"Знаете, че не може да му устоите, а и не бива "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 355
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 5 броя, големи
  • захар - 150 г
  • масло - 170 г краве, на кубчета
  • кувертюр - 220 г шоколадов
  • какао - 75 г натурално
  • сметана - 150 г течна (35%)
  • набухвател - 1 к.л. Крем Тартар
  • плодове - 1 ч.ч. горски - малини, боровинки, къпини и т.н.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, но не прекалено дълго.

Сипете в подходяща тенджерка и добавете към тях маслото на кубчета, натрошения шоколадов кувертюр, пресятото какао, сметаната и набухвател.

Сложете съда на слаб котлон и бъркайте непрекъснато до разтопяване на маслото и шоколада.

Снемете от котлона и разсипете крема в подходящи малки десертни чашки или купички. Оставете шоколадовия крем да се охлади и сложете в хладилник. Поднесете го с горски плодове.

За по ефектно презентиране, разсипете крема в хартиени рингове. Оставете да се стегне, махнете пръстена и поднесете крема в чинийка, отново гарниран в плодове.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар