Раци с вино

28/08/2012
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо965
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • раци - към 12 броя
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 брой
  • вино - към 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте раците с вода, колкото да се покрият. Сложете ги да се сварят, но не напълно, след което ги отцедете.

Успоредно с това загрейте малко мазнина и запържете скълцаните моркови и лук.

Разредете соса с виното, овкусете с подправки и сложете раците в соса.

Оставете ястието да се задушава, докато раците се зачервят добре.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар