Език със зеленчуци и джинджифил

ВанинаВанинаНовак
05/02/2013
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 518
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езиците се сваряват в подсолена вода, в която се прибавя 1/2 глава целина. Добавят се нарязани на едро моркови и една глава лук, нарязан напречно.

След като езиците се сварят, се обелват.

Приготвя се доматен сос, като се задушава една глава ситно нарязан лук в олио заедно с почистените и нарязани чушки. След като лукът омекне, се прибавя доматено пюре.

Добавят се и предварително сварените и нарязани на кубчета картофи и се настъргва джинджифила.

Когато пюрето се запържи, се слага 1 ч л. брашно, запържва се леко и се залива с гореща вода.

Посолява се и се прибавят захар, смлян черен пипер и дафинов лист.

Оставя се да кипне и се сваля от огъня.

По желание се пасира.

Предварително нарязаният на тънки продълговати филийки език се залива със соса и се поднася с малко скълцан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар