ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми по ямболски

Катми по ямболски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k8332k
Катми по ямболски1 / 2
08/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Ти да видиш колко вкусни са се получили, направо няма да повярвате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в малко водичка и прибавете брашното.

Налейте толкова вода, необходима за получаване на гъста като боза тесто. Посолете леко, разбъркайте и покрийте с кърпа да втасва сместа.

Намажете сача с масло, което е смесено с разбития жълтък и малко вода и го загрейте силно. Сипвайте по малко от тестото и печете катмите и от двете страни.

Редете ги в намаслена съд, като всяка готова катма се поръсва с вода и се маже с разтопено масло.

Щом изстинат напълно ги залейте със затопленото мляко и ги покрийте с кърпа, докато го попият и набъбнат.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: