Клин с картофи

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
310
288
08/11/2017
"За няма и час в кухнята такава вкусотия ще приготвите, че всички около трапезата ще онемеят"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 658
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче в него. Сипете солта и хладка вода, замесете гладко и еластично тесто.

Покрийте го с кърпа и оставете да си почине. Междувременно сварете картофите и ги настържете на едро ренде.

Прибавете натрошеното сирене, яйцата, ситно нарязания джоджен. Посолете сместа и разбъркайте до получаване на гладка смес. От тестото разточете 2 кори.

Първата сложете в намазнения сач, отгоре сипете плънката и покрийте с втората разточена кора. Прегънете краищата на корите навътре.

След като клинът се изпечете от долната страна внимателно го приплъзнете в голяма чиния и го обърнете в сача, за да се запече и горната страна.

След като е готов го намажете с масло и покрийте с кърпа, за да се задуши.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар