ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Торта пай с крем Маскарпоне

Торта пай с крем Маскарпоне

IlariaIlaria
Новак
597450322k
Торта пай с крем Маскарпоне
25/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10-12 парчета
"Точно така, никаква милост! Взимаме най-вкусните неща на света, съчетаваме ги в перфектни пропорции, за да получим тази изкусителна торта пай с крем Маскарпоне"

Необходими Продукти

  • за блата
  • бисквити - 2 пакета какаови
  • масло - 150 г
  • ядки - 150 г смлени
  • захар - 1 с.л. пудра
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
  • продукти за белия крем
  • маскарпоне - 1 кутия
  • сметана - 1 ч.ч. течна сладкарска
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - няколко капки есенция
  • портокали - кората на 1 портокал
  • за шоколадовия крем
  • сметана - 150 мл течна сладкарска
  • шоколад - около 130 - 150 г черен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите, маслото, ядките и захарта смелете в блендер. След това трохите объркайте със стафидите и тази смес разстелете по дъното на форма, като направите и страничен борд. Сложете формата в хладилника.

За крема Маскарпоне разбийте първо сметаната на сняг и добавете постепенно захарта при непрекъснато разбиване. Добавете маскарпонето и продължете разбиването. Най-накрая ароматизирайте с ванилия и настъргана лимонова кора. Сипете крема върху подложката и сложете отново в хладилника.

Загрейте сметаната в съд на котлона. Снемете от котлона и пуснете натрошения шоколад. След 30 секунди объркайте до хомогенност. По желание може да добавите с.л. ром, ликьор. Оставете шоколадовия крем да се охлади леко. Разбъркайте и го разпределете върху крема Маскарпоне. Заравнете и оставете тортата пай в хладилника за 1 нощ преди да поднесете. Украсата отгоре е плод на въображението ви. Получава се изключително вкусна и лесна за приготвяне торта.

Рейтинг

4.8
512
41
31
20
10
Дай твоята оценка: