ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Скумрия с кашкавал на фурна

Скумрия с кашкавал на фурна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k12k
Скумрия с кашкавал на фурна1 / 2
12/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6-8
"Още не сме довършили рецептата и вече усещаме как огладняваме! Отиваме за риба!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и обезкостява. Филетата се посоляват и се мариноват с виното - за около 1 час на хладно.

Почистеният лук се нарязват на ситно и се задушава в маслото.

Доматите се обелват, нарязват и се прибавят към лука и се задушават.

Към изстиналата смес се добавят ситно нарязания магданоз, и счукания чесън и сол. Отгоре се настъргва кашкавал.

Филетата се подсушават, овалват се в брашно и се пържат в олио.

Нареждат се в тавичка и се покриват със зеленчуковата смес.

Запича се при умерена фурна.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: