Пилешки гърди с ябълки

04/02/2013
Ради
отРадиНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 600
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се измиват и се оставят да се отцедят.

Поръсват се със сол и черен пипер и се запържват леко в нагорещена мазнина.

Ябълките се белят, нарязват се на кубчета, като се махат семките. Дафиновия лист и ябълките се прибавят към месото. То се залива с ябълковия оцет и се задушава 15 мин. на умерен огън.

Сметаната се разбива и се подправя със сол и пипер.

Със соса се полива пилето и се украсява с лисата от салвия и риган. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар