Калкан на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
481
1k
10
1k
Калкан на фурна
23/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
"Изтънчено ястие за ценителите на рибните специалитети"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте калкана и го нарежете на парчета. Добре посолете рибните парчета и ги подредете в тавичка.

Загрейте отделно олиото и запържете брашното. Прибавете накълцания магданоз и запържете и него.

Щом се запържи и той, добавете сол и черен пипер и долейте 1 ч.ч. бяло вино. Долейте и толкова вода, че да се получи възрядък сос.

Залейте с така приготвения сос рибата и пъхнете да се изпече в умерена фурна. Поднесете калкана на фурна охладен, полят с прясно изцеден лимонов сок.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: