Калкан на фурна

А. Борисова
А. Борисова
Новак
23/08/2012
"Изтънчено ястие за ценителите на рибните специалитети "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 495
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте калкана и го нарежете на парчета. Добре посолете рибните парчета и ги подредете в тавичка.

Загрейте отделно олиото и запържете брашното. Прибавете накълцания магданоз и запържете и него.

Щом се запържи и той, добавете сол и черен пипер и долейте 1 ч.ч. бяло вино. Долейте и толкова вода, че да се получи възрядък сос.

Залейте с така приготвения сос рибата и пъхнете да се изпече в умерена фурна. Поднесете калкана на фурна охладен, полят с прясно изцеден лимонов сок.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар