Рогатник със спанак и сирене

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър8715814179
31/10/2017
"Вкусотии на сач - приемаме поръчки "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 051
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашно и в него оформете кладенче. Сипете в кладенчето оцета, захарта, солта и олиото.

Наливайте по малко хладка вода и замесете еластично и гладко тесто. Оставете го почине около 20-тина минути, след което го разточете на кора.

Попарете лапада и спанака в подсолена вряща вода за минути, отцедете и ги охладете. Намажете кората с разтопно масло и в средата сложете спанака и лапада.

Поръсете с натрошеното сирене и отгоре сипете сварения ориз. Овкусете с пипер и сол.

Сгънете четирите краища на кората като плик и печете върху намаслен сгорещен сач до покафеняване.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар