Свински котлет с гъбен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k7702k
Свински котлет с гъбен сос1 / 2
24/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се начукват от двете страни. Поръсват се със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се изпържват от двете страни в много добре сгорещено олио.

Сосът се приготвя, като маслото се разтопява в тиган, слага се ситно нарязания лук да се пържи, прибавят се нарязаните гъби, след тях и брашното. Добавя се виното и пилешкия бульон.

Сосът ври до получаване на желаната гъстота.

При сервиране котлетът се залива със още топлия сос.

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка: