Постна яхния

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k324k
Постна яхния
21/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички зеленчуци, като отрежете дръжките на бямята. Попарете я в гореща подсолена вода и я отцедете. Същото направете и със сливите (в неподсолена вода), почистени от костилки, ако имат.

Загрейте олиото и запържете нарязания на филийки лук. След това добавете брашното и след като и то се запържи, прибавете червения пипер, разбъркайте за кратно и сипете сливите.

Добавете нарязаните на ленти червени чушки и след малко долейте 2 ч.ч. гореща вода. Оставете ястието да ври на умерен огън. След това добавете доматеното пюре, захарта и малко канела.

Когато течността се изпари почти изцяло, постната яхния е готова. Поднесете я със сварен и овкусен ориз.

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: