Постна яхния

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
21/08/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 504
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички зеленчуци, като отрежете дръжките на бямята. Попарете я в гореща подсолена вода и я отцедете. Същото направете и със сливите (в неподсолена вода), почистени от костилки, ако имат.

Загрейте олиото и запържете нарязания на филийки лук. След това добавете брашното и след като и то се запържи, прибавете червения пипер, разбъркайте за кратно и сипете сливите.

Добавете нарязаните на ленти червени чушки и след малко долейте 2 ч.ч. гореща вода. Оставете ястието да ври на умерен огън. След това добавете доматеното пюре, захарта и малко канела.

Когато течността се изпари почти изцяло, постната яхния е готова. Поднесете я със сварен и овкусен ориз.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар