ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Картофена яхния с телешко

Картофена яхния с телешко

EfrosiaEfrosia
Джедай
481
1k
10
1k
Картофена яхния с телешко
21/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6-8
"Вкусно, красиво и лесно за приготвяне!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се реже на хапки. Загрява се мазнината в тенджера и месото се запържва. След това се поръсва с малко червен пипер и се долива гореща вода, колкото да го покрие. Телешкото се вари за около 1 час и 30 минути, докато поомекне. Накрая водата му трябва да се е поизпарила.

Тогава се добавят почистените и нарязани моркови и картофи, поръсва се с още малко червен пипер и брашното и се долива гореща вода, отново, колкото да покрие продуктите. Яхнията се оставя да ври за около 20 минути или до готовност на картофите.

Най-накрая овкусете със сол, черен пипер, чубрицата, малко нарязана ситно целина, девесила. След няколко минути снемете картофената яхния с телешко от котлона.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: