Татарско кюфте

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k9k
Татарско кюфте
19/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Сочното татарско кюфте се прави с бира и много мерак!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно.

Кашкавалът се настъргва на едро.

Месото се смила на кайма и се омесва с лука, едно яйце, кашкавала, бирата и подправките. Оставя се да постои на хладно в продължение на 2 часа.

Оформят се големи плоски кюфтета, които се нареждат в предварително намазнена тава. В средата на всяко се прави вдлъбнатина.

Пекат се в умерена фурна.

Малко преди да напълно готови, във всяка вдлъбнатина се счупва по едно яйце.

Кюфтетата се допичат.

Рейтинг

4.2
58
43
35
20
10
Дай твоята оценка: