Шоколадов крем за торти

19/08/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126146
  • Приготвяне20 мин.
  • Общо20 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 303
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сметаната в камерата на хладилника, за да се изстуди много добре. Оставете течният шоколад и маслото на стайна температура да се размекнат и поразтопят.

Разбийте сметаната за няколко минути и добавете течния шоколад, като внимавате да не се пресече сметаната. Разбивайте, докато се получи гладък ганаш. Прибавете мекото масло, пудрата захар, какаото и ликьора.

Хомогенизиралия се крем сложете в хладилник да се стегне. След това се оставя на стайна температура и се разбива. Така приготвения шоколадов крем за торти се покриват торти или се слепват блатове. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Доника
Доника
10.09.2015 18:52
Понеже мисля да приготвя торта за детски рожден ден, може ли да пропусна рома, или да го заменя с нещо друго, подходящо за деца?
0
0
Драгуна
Драгуна
29.07.2015 14:03
В случай, че ви се пресече, както се случи на мен, разстопявате половинка масло от малките пакетчета ( 125гр.). Изсипвате го в крема и бъркате. Крема магически се оправя и тортата ви е спасена :).
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв