Шоколадов крем за торти

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
19/08/2012
"Ако се чудите как да направите една по-специална и различна торта, опитайте с този шоколадов крем, сигурни сме, че резултатът ще надмине очакванията ви "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо25 688
  • Преглеждания за месеца343
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сметаната в камерата на хладилника, за да се изстуди много добре. Оставете течният шоколад и маслото на стайна температура да се размекнат и поразтопят.

Разбийте сметаната за няколко минути и добавете течния шоколад, като внимавате да не се пресече сметаната. Разбивайте, докато се получи гладък ганаш. Прибавете мекото масло, пудрата захар, какаото и ликьора.

Хомогенизиралия се крем сложете в хладилник да се стегне. След това се оставя на стайна температура и се разбива. Така приготвения шоколадов крем за торти се покриват торти или се слепват блатове.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Доника
Доника
10.09.2015 18:52
Понеже мисля да приготвя торта за детски рожден ден, може ли да пропусна рома, или да го заменя с нещо друго, подходящо за деца?
0
0
Драгуна
Драгуна
29.07.2015 14:03
В случай, че ви се пресече, както се случи на мен, разстопявате половинка масло от малките пакетчета ( 125гр.). Изсипвате го в крема и бъркате. Крема магически се оправя и тортата ви е спасена :).
7
0