ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Хасковски катми

Хасковски катми

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k7672k
Хасковски катми
21/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Името говори откъде сме взели рецептата, но да знаете, че във всеки крайна България стават хубави"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в малко хладка вода и щипка захар. Пресейте брашното и направете кладенче в него, изсипете вътре шупналата мая и останалата вода. Посолете и замесете еластично и гладко тесто.

Оставете го да втаса, като го покриете с чиста кърпа. Когато увеличи обема си повече от два пъти, гребвайте с черпак от сместа и печете катмите върху загрят сач, който е намазан с масло и разбития жълтък.

Щом катмата се изпече от едната страна, веднага обърнете от другата. Всяка готова катма се маже с масло.

Нареждайте катмите една върху друга, за да могат да се задушат и да останат мекички. Поднесете ги със сирене или сладко.

Рейтинг

3.3
51
40
31
21
10
Дай твоята оценка: