ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Хасковски катми

Хасковски катми

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k599824
Хасковски катми
21/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Името говори откъде сме взели рецептата, но да знаете, че във всеки крайна България стават хубави"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в малко хладка вода и щипка захар. Пресейте брашното и направете кладенче в него, изсипете вътре шупналата мая и останалата вода. Посолете и замесете еластично и гладко тесто.

Оставете го да втаса, като го покриете с чиста кърпа. Когато увеличи обема си повече от два пъти, гребвайте с черпак от сместа и печете катмите върху загрят сач, който е намазан с масло и разбития жълтък.

Щом катмата се изпече от едната страна, веднага обърнете от другата. Всяка готова катма се маже с масло.

Нареждайте катмите една върху друга, за да могат да се задушат и да останат мекички. Поднесете ги със сирене или сладко.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: