Хасковски катми

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714179
21/10/2017
"Името говори откъде сме взели рецептата, но да знаете, че във всеки крайна България стават хубави "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 070
  • Преглеждания за месеца2712
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в малко хладка вода и щипка захар. Пресейте брашното и направете кладенче в него, изсипете вътре шупналата мая и останалата вода. Посолете и замесете еластично и гладко тесто.

Оставете го да втаса, като го покриете с чиста кърпа. Когато увеличи обема си повече от два пъти, гребвайте с черпак от сместа и печете катмите върху загрят сач, който е намазан с масло и разбития жълтък.

Щом катмата се изпече от едната страна, веднага обърнете от другата. Всяка готова катма се маже с масло.

Нареждайте катмите една върху друга, за да могат да се задушат и да останат мекички. Поднесете ги със сирене или сладко.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар