Панирани гъби Кладница

ИларияИлария
Новак
578
181
33
720
14/08/2012
"Прясно панирани гъби Кладница спешно търсят няколко бутилки изсудена бира за съвместна вечеря, подробности тук "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо33 732
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби - около 1 - 1.5 кг Кладница
  • яйца - 5 броя
  • бира - 100 мл
  • брашно - към 1 и 1/2 к.ч. + още малко за овалване
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте Кладницата, нарежете я на парчета и я пуснете да се бланшира за около 5-6 минути във вряща вода. Отцедете и оставете да изстинат и подсушат.

Разбийте жълтъците на яйцата с бирата, брашното, солта и черния пипер. Постепенно объркайте тази смес с разбитите на твърд сняг белтъци.

Смесете галета с малко брашно. Овалвайте всяка Кладница в брашняната смес и потапяйте в панировката.

Пускайте гъбите да се пържат в сгорещено олио, като ги обръщате от двете страни. Отцеждайте панираните гъби Кладница върху решетка и ги поднесете с гарнитура по желание.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар