Суфле с картофи и кашкавал

03/08/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 840
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сложете да се сварят. Отцедете ги и ги пасирайте заедно с прясното мляко. Добавете един по един жълтъците при непрекъснато разбъркване.

След това прибавете подправките и настъргания кашкавал, като заделите малко за отгоре. Разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно ги объркайте с останалата смес.

Сипете сместа в добре намаслена форма и поръсете с останалия кашкавал. Сложете суфлето с картофи кашкавал да се пече в силно загряна фурна до готовност.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Stefka Angelova
Stefka Angelova
11.11.2013 15:37
При мен нещо не се наду в цялата тава!Явно нещо бъркам.А вие на колко градуса печете и за колко минути?
1
0
Ади
Ади
09.10.2013 20:27
Супер е! Аз използвах като мазнина само зехтин за намазняване на тавата и то съвсем малко, тъй като кашкавалът и млякото са достатъчно маслени. Внимавайте с количеството прясно мляко. На мен ми се отплесна ръката и консистенцията се получи една идея по-течна отколкото ми се искаше. Може да добавите към рецептата и малко ситно нарязано филе или шунка.
0
0
Юлиана
Юлиана
08.06.2013 14:10
маслото за намазване на тавичката ли се използва или за сместа,защото не видях къде е упоменато в приготвянето
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв