Консервирани гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
339
421
50
889
Консервирани гъби
10/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции2-3 буркана

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг почистени малки печурки
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • арпаджик - по няколко малки лукчета
  • дафинов лист - 1 брой
  • синапено семе - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете гъбите в йенска тава с похлупак. Полейте ги с олиото и сложете капака. Пъхнете йената в силно загряна фурна за 10 минути, за да се задушат гъбите в собствен сок.

Пригответе марината от малко олио, оцета, водата, виното, синапеното семе, дафиновия лист, солта, захарта и арпаджика, които са кипнали и варени за няколко минути.

Сложете гъбите в буркани и ги допълнете с малко от соса от задушаването и догоре маринатата.

Затворете бурканите и ги стерилизирайте за около 1 час и 30 минути от завирането. Оставете ги да изстинат бавно във водата.

Съхранявайте консервираните гъби на хладно и тъмно място. За тази зимнина може да използвате и други гъби, както и добавки като чесън, зърна черен или бял пипер и т.н.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: