ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пълнозърнест Хляб»Пълнозърнест хляб с орехи

Пълнозърнест хляб с орехи

EfrosiaEfrosia
Джедай
5041k112k
Пълнозърнест хляб с орехи
02/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. пълнозърнесто
  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • мая - 25 г
  • вода - 300 мл топличка
  • олио - 6 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • орехи - 4 с.л. нарязани
  • слънчогледово семе - 3 с.л. сурови
  • сусам - 3 с.л.
  • мак - 2 с.л. маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата. Разбъркайте двата вида брашно и в кладенче по средата излейте олиото олиото, солта и захарта. Добавете леко шупналата мая и замесете постепенно меко тесто.

При нужда добавете още малко брашно. Когато тестото се хомогенизира добавете орехите и останалите семена. Продължете месенето, за да се разпределят добре.

Сложете тестото в купа, покрийте с кърпа и го оставете да втаса. Разпределете тестото в продълговата подмазнена форма за печене.

Оставете хляба отново да втаса във формата. С помощта на четка намажете повърхността му с малко вода и поръсете обилно със семена по избор.

Сложете пълнозърнестия хляб с орехи да се изпече в загряна на 180 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: