Коктейл Испанско кафе (Spanish coffee)

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
01/08/2012
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1 чаша
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо990
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете ръба на чаша с дебело стъкло с резен лимон и я потопете в захар.

Долейте в нея ликьора кафе и рома. Ромът се отделя на повърхността и може да се запали, като потопите барова лъжица, извадите я и запалите течността в нея.

Потопете пламналата лъжица в чашата. я обратно за да се запали и течността. Наклонете чашата под ъгъл от 45°. Бавно я върнете, което се прави с цел да се карамелизира захарта по ръба.

Поръсете щипка канела на прах в пламъка и долейте кафето. Завършете коктейла Испанско кафе с бита сметана и поднесете.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар