Медена торта с катми

04/08/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо55 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 142
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За катмите пресейте брашното със солта и захарта. Размийте маята във водата с малко захар и след 10 минути прибавете към брашняната смес. Бъркайте енергично до хомогенизиране. Покрийте съда с прозрачно фолио и оставете да втаса на топло място до удвояване на обема. Трябва да си увеличи обема четири пъти.

Загрейте намаслен тиган с незалепващо покритие и дебело дъно. Гребвайте по черпак от тестото и разстилайте сместа по тигана. Изпечете катмите от двете страни.

За крема загрейте до разтопяване заедно меда и маслото с канелата, но без сместа да завира и да се нагрява прекалено.

Всяка готова катма се слага в подходящ поднос и се намазва с част от крема. Така се реди тортата и най-отгоре се залива с остатъка от крема.

Поръсете медената торта с катми с натрошени орехи. Поднесете охладена.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар