Класическа шоколадова торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
483
1k
10
1k
Класическа шоколадова торта
31/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10-12 парчета
"Класическите шоколадови торти са като малките черни рокли на Шанел, подходящи са винаги и за всеки повод"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно с какаото, содата, бакпулвера и солта. Към тях добавете захарта и разбъркайте.

Отделно разбийте яйцата с телена бъркалка. При непрекъснато бъркане добавете айрана, олиото и ванилията.

Смесете влажните съставки към сухите, като разбърквате внимателно, а щом се хомогенизира, добавете кафето, разбивайки бързо с миксер заради горещината на кафето.

Разделете сместа на две и изпечете два отделни блата в застлана с хартия за печене тавичка, леко намазнена и набрашнена, с диаметър около 21 см.

За крема разбийте маслото на гладък крем с миксера и добавете пудрата захар. Продължете разбиването още няколко минути.

Внимателно объркайте с предварително разтопеният на водна баня и охладен шоколад. Накрая ароматизирайте с ванилията и разбийте добре.

Слепете напълно изстиналите блатове с част от крема и намажете цялата торта с останалия крем. Работете бързо и на хладно място, за да не се разтопи кремът.

Направете украса на класическата шоколадовата торта според вкуса ви.

Рейтинг

5 12
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: