Карфиол със сирена на фурна

30/07/2012
Ефросия
отЕфросияДжедай301
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4-5
  • Преглеждания общо4 969
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте вода в голяма тенджера и бланширайте за 5-10 минути розичките карфиол. След това облейте под течаща вода и отцедете.

Успоредно с това пригответе Бешамела, като запържите брашното в маслото и разредите с топлото прясно мляко, докато се получи гъст сос. Овкусете го с малко сол, черен пипер, индийско орехче, къри и лимонов сок.

В голяма намаслена йенска тава сипете карфиола и объркайте с нарязаната печена белена чушка. Поръсете с натрошено сирене, подправки на вкус и полейте със зехтин.

Отгоре залейте с Бешамела и подредете филийки моцарела равномерно. Поръсете с настърган кашкавал и пухнете ястието да се пече в умерено загряна фурна до хубав златист загар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар