Печени чушки бюрек

EfrosiaEfrosia
Джедай
5061k112k
Печени чушки бюрек
30/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Тъмният Ангел ни е предложил една чудесна и здравословна алтернатива на класическите чушки бюрек"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 - 10 броя печени, без семките
  • сирене - 350 г
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • яйца - 2 - 3 броя
  • бял пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • галета - 1 с.л.
  • зехтин
  • моцарела - 200 г
  • кашкавал - 150 г настърган
  • къри - 1 ч.л.
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете натрошеното сирене, малко настърган кашкавал, 2-3 яйца, с подправките. Объркайте добре сместа и при нужда сгъстете с 1-2 с.л. галета, за да не е течна плънката.

Напълнете обелените печени чушки с плънката. Всяка чушка овалвайте в брашно и ги подреждайте в намазнена тава. Върху всяка сложете по филийка моцарела и полейте със струя зехтин всички.

Сложете чушките бюрек да се пекат в умерено загряна фурна за около 15 минути, извадете и поръсете с останалия настърган кашкавал и по малко къри върху всяка. Запечете чушките бюрек за лек загар на кашкавала.

Рейтинг

4.6
518
44
32
21
10
Дай твоята оценка: