Скромен просеник с лапад

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
19
8106
22/09/2017
"Едно вкусно предложение от времето, когато интернет не съществуваше, а храната беше истинска и много, много, много вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 469
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • пшенично брашно - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лапад - 300 г нарязан
  • сирене - 100 г мазно или сметана
  • сол - на вкус
  • газирана вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашно смесете с бакпулвера и долейте олиото, прибавете малко сол, лапада и сирене.

Хубаво объркайте и долейте газирана вода, колкото да се получи гъста каша.

Сипете сместа в тава, която е предварително намазнена и набрашнена.

Пече се за около 30 минути в загряна на 180 градуса фурна.

Просеникът се поднася с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
04.04.2019 16:48
Защо се нарича просеник, като няма грам просо в него?
4
0