Скромен просеник с лапад

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
288
318
5
790
22/09/2017
"Едно вкусно предложение от времето, когато интернет не съществуваше, а храната беше истинска и много, много, много вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 092
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • пшенично брашно - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лапад - 300 г нарязан
  • сирене - 100 г мазно или сметана
  • сол - на вкус
  • газирана вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашно смесете с бакпулвера и долейте олиото, прибавете малко сол, лапада и сирене.

Хубаво объркайте и долейте газирана вода, колкото да се получи гъста каша.

Сипете сместа в тава, която е предварително намазнена и набрашнена.

Пече се за около 30 минути в загряна на 180 градуса фурна.

Просеникът се поднася с кисело мляко.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
04.04.2019 16:48
Защо се нарича просеник, като няма грам просо в него?
4
0