Листа от глухарче с ориз

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
291
390
6
774
19/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Свежи глухарчета от градината и шепа ориз - това са съставките на това ароматно ястие"

Необходими Продукти

  • листа от глухарче - 500 г млади
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 2 с.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки, скълцани
  • сок от домати - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите листа от глухарче сложете да се сварят във вода за 10 минути. След това ги отцедете и запазете водата.

Нарежете глухарчетата и сложете зехтина да се загрее в тавичка. Запържете вътре лука и добавете ориза. Бъркайте, да се запържи и той, и започнете да доливате по малко водичка от варенето на листата.

След като оризът поеме течността, махнете от огъня, добавете сол и пипер. Разбъркайте с чесъна и листенцата глухарче. Объркайте и залейте с доматения сок, както и още от водата, която трябва да го покрие.

Сложете да се изпече за около 20 минути в предварително загряна 180 градуса фурна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: