Домашен локум от сливи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k323k
Домашен локум от сливи
05/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
"Сливите са любимите плодове и на мъже, и на жени. Мъжете ги харесват заради сливовицата, а жените - заради този домашен локум от сливи"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 5 кг
  • захар - 2.5 кг
  • орехи - 4 ч.ч.
  • олио
  • ванилия - 2 прахчета, по желание
  • семки - слънчогледови, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистете сливите, като отстраните и костилките. Сложете ги с вода да се задушават, докато напълно омекнат и се разкашкат леко. След това ги претрийте през сито.

Смесете със захар полученото пюре и сложете да се вари до сгъстяване. Преди да свалите от котлона, добавете орехите.

Върху намазнена кухненска хартия разстелете сместа на пласт с дебелина 2-2, 5 см. Поръсете със слънчогледовите семки. Оставете да се изсуши, след което нарежете на еднакви парчета или фигури.

По желание може да оваляте така приготвения домашен локум от сини сливи в пудра захар, кокосови стърготини. Съхранявайте домашния локум в кутии, подреден на редове, а редовете отделени с хартия.

Рейтинг

3.8
51
43
32
20
10
Дай твоята оценка: