Домашен локум от сливи

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
05/08/2012
"Сливите са любимите плодове и на мъже, и на жени. Мъжете ги харесват заради сливовицата, а жените - заради този домашен локум от сливи "
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 464
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистете сливите, като отстраните и костилките. Сложете ги с вода да се задушават, докато напълно омекнат и се разкашкат леко. След това ги претрийте през сито.

Смесете със захар полученото пюре и сложете да се вари до сгъстяване. Преди да свалите от котлона, добавете орехите.

Върху намазнена кухненска хартия разстелете сместа на пласт с дебелина 2-2, 5 см. Поръсете със слънчогледовите семки. Оставете да се изсуши, след което нарежете на еднакви парчета или фигури.

По желание може да оваляте така приготвения домашен локум от сини сливи в пудра захар, кокосови стърготини. Съхранявайте домашния локум в кутии, подреден на редове, а редовете отделени с хартия.

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ан9 стойкова
ан9 стойкова
05.09.2013 06:45
нищо не става!!!
0
0