ezine.bg»Рецепти»Салати»Табуле»Лятно Табуле

Лятно Табуле

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
29542361k
Лятно Табуле
15/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ароматен вариант на класическото Табуле с невероятен дресинг и вкус"

Необходими Продукти

  • булгур - 250 г
  • зелен фасул - 250 г
  • грах - 200 г замразен
  • сол
  • зелен лук - 5 стръка големи
  • домати - 300 г
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1 голяма шепа
  • джоджен - 1 голяма шепа
  • копър - 1 голяма шепа
  • маруля - 2 листа за гарниране
  • за соса
  • зехтин - 3 с.л. екстра върджин
  • оцет - 1 с.л. червен винен
  • мед - 1 ч.л.
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете булгура със 700 мл вода да се свари, като след кипване намалете котлона и оставете да къкри за около 8-10 минути.

Почистения фасул нарежете на 2.5 см парченца. Заедно с граха ги сварете в тенджера, като ги залеете с вряла вода и добавите сол. След завирането им варете 2 минути.

Почистения зелен лук накълцайте и нарежете измитите домати на кубчета. Добре измийте лимона, настържете кора и изстискайте сока му. Добавете лука и лимона към булгура.

След това прибавете фасула и граха, а накрая объркайте с нарязанитезелени подправки.

Смесете съставките за дресинга и залейте Табулето. Хубаво объркайте.

Сложете листата маруля в чиния отстрани и сипете Табулето.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: