Панирани рибни хапки

А. БорисоваА. БорисоваНовак
06/08/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 681
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг филе
  • магданоз - няколко стръка
  • кашкавал - 150 - 200 г за паниране или някакъв вид твърдо сирене (Едамер напр.)
  • черен пипер
  • за панировката
  • яйца - 2 броя
  • бира - към 80 мл
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете рибното филе и леко го овкусете с подправки. Отгоре по дължина разпределете стръкчета магданоз и тънки резени кашкавал за паниране или някакъв вид твърдо сирене.

Важното е да не се разтича от горещината прекомерно много. Отгоре сложете още едно рибно филе и притиснете леко. Нарежете напречно на отделни хапки.

Така получените мини сандвичи внимателно нанижете на клечки за зъби или по-големи дървени шишчета, все едно правите тропоска, но само с едно пришиване.

Всяко шишче овалвайте последователно и обилно в брашно, в разбити яйца и накрая в галета. Пускайте панираните рибни хапки да се изпържат до златисто в сгорещената мазнина. Поднесете с гарнитура от зеленчуци и резен лимон.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар