Летни гювечета

Fat BertaFat Berta
Джедай
353548501k
Летни гювечета
22/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"В жегите нищо не ни се хапва, но ще направим изключение за тези ароматни Летни гювечета - тях направо ги обожаваме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кръгове почистените чушки и домати, а лука - на едро. Патладжана нарежете на кубчета, посолете го обилно и след 20 минути изплакнете.

В 4 малки гювечета сипете по малко мазнина. Сложете първо ред чушки, след това натрошено сирене, домати, сирене, патладжан и редувайте до горе така. Забодете и по 1 люта чушка по желание.

Между пластовете поръсвайте с малко подправки и мазнина. Сложете капаците на гювечетата и сложете да се пекат в силно загрята фурна до омекване на зеленчуците.

След това извадете от фурната, махнете капаците и чукнете във всяко по едно яйце. Върнете летните гювечета да запекат за няколко минути.

Рейтинг

4.2
53
42
30
21
10
Дай твоята оценка: