Патладжани с ориз на фурна

08/02/2012
Веселина
отВеселинаНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 886
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се задушават. Към тях постепенно добавяме нарязаните чушки, домати и патладжани. Предварително е необходимо патладжаните да са постояли около 20 мин. посолени за да изпуснат горчивата вода.

Добавяме ориза в задушените зеленчуци. Изсипваме 1 ч. ч. топла вода, посоляваме и добавяме червеният пипер. След като ястието е омекнало го преместваме в тавичка и го заливаме с разбитото кисело мляко с яйцата.

Печем до зачервяване. Поръсваме с магданоз.

Сервираме с подлучено кисело мляко.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар