Патладжани с ориз на фурна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
436
374
23/12/2019
"Засищаща патладжанена запеканка с ориз - започнеш ли да ядеш, не можеш да спреш"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 128
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се задушават. Към тях постепенно добавяме нарязаните чушки, домати и патладжани. Предварително е необходимо патладжаните да са постояли около 20 мин. посолени за да изпуснат горчивата вода.

Добавяме ориза в задушените зеленчуци. Изсипваме 1 ч ч. топла вода, посоляваме и добавяме червения пипер. След като ястието е омекнало, го преместваме в тавичка и го заливаме с разбитото кисело мляко с яйцата.

Печем до зачервяване. Поръсваме с магданоз.

Сервираме с подлучено кисело мляко готовия ориз на фурна.

Опитайте това вкусно и засищащо ястие от патладжани с ориз на фурна.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар