Патладжани с ориз на фурна

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
311
289
23/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 830
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се задушават. Към тях постепенно добавяме нарязаните чушки, домати и патладжани. Предварително е необходимо патладжаните да са постояли около 20 мин. посолени за да изпуснат горчивата вода.

Добавяме ориза в задушените зеленчуци. Изсипваме 1 ч ч. топла вода, посоляваме и добавяме червения пипер. След като ястието е омекнало, го преместваме в тавичка и го заливаме с разбитото кисело мляко с яйцата.

Печем до зачервяване. Поръсваме с магданоз.

Сервираме с подлучено кисело мляко готовия ориз на фурна.

Опитайте това вкусно и засищащо ястие от патладжани с ориз на фурна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар