Нахут с гъби

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
553
10
1k
14/08/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 098
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предната вечер във вода, след това сменете водата и го сложете да се свари до пълно омекване. Отцедете го от водата, като не е нужно да отделяте люспите на нахута.

Загрейте зехтина в тиган и сложете скълцания лук да се запържи. След малко добавете нарязаните на тънки филийки гъбки. Оставете да се пържат, докато омекнат.

Добавете нахута, объркайте и оставете да се готви за 5 минути. След това овкусете с всички подправки, като може да добавите и малко червен пипер - лют или сладък.

Снемете нахута с гъби от котлона и разбъркайте със скълцания магданоз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар