ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Вегетарианска шкембе чорба

Вегетарианска шкембе чорба

IlariaIlaria
Новак
58935633848
Вегетарианска шкембе чорба
Снимка: Геновева
1 / 2
21/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4
"Вегетарианска или фалшива шкембе чорба, която ще се хареса дори и на любителите на оригиналната чорба!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Добре почистените гъби кладница нарежете на малки парченца. Загрейте 2 с.л. масло в тенджера и запържете за 1-2 минути брашното при непрекъснато разбъркване. След това постепенно долейте 500 мл топличка вода, като бъркате непрекъснато.

Добавете гъбите и оставете чорбата да ври за около 10 минути. След това долейте топлото прясно мляко и, разбъркайте и овкусете със сол. След кратко снемете от котлона.

В останалото масло запържете за съвсем кратко малко червен пипер и разбъркайте запръжката към вегетарианската шкембе чорба.

Поднесете я като всяка обикновена шкембе чорба - с подправки от лют червен пипер и скълцан чесън в оцет. Добър апетит.

Рейтинг

5 9
4 8
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка: