ezine.bg»Рецепти»Пица»Домашната пица на мама

Домашната пица на мама

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
29544761k
Домашната пица на мама
21/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1 бр.
"Мама не е италианка по произход, но е такава по душа и тази вкусна пица го доказва"

Необходими Продукти

  • тесто - около 300 г готово за пица
  • лук - 1 глава, червен
  • царевица - 5 с.л. от консерва
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • колбас - 100 г шунка
  • кашкавал - около 150 г настърган
  • сирене - 100 г натрошено
  • гъби - 3 броя печурки
  • босилек
  • риган
  • сол
  • зехтин
  • яйца - 2 броя
  • маслини - по желание
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Подгответе си средно голяма тава, поръсена с малко брашно. Разточете тестото и го изпънете по тавата.

Намажете отгоре с доматеното пюре, поръсете с малко риган и босилек и подредете филийки гъби. Сложете да се пече за 5 минути в загряна на 220 градуса фурна.

Извадете и отгоре подредете нарязан на полумесеци лук, царевица, нарязан на тънко колбас (шунка, бекон, салам). Натрошете отгоре сирене, поръсете отново с риган и босилек и по желание малко сол.

Разпределете настъргания кашкавал, полейте равномерно със струйка зехтин и върнете във фурната, намалена на 200 градуса да се изпече до готовност.

Малко преди това чукнете отгоре 2 яйца, разпределете малко почистени маслини по желание и върнете да се доизпече, докато яйцата стегнат.

Рейтинг

3.9
52
45
33
20
10
Дай твоята оценка: