Брюкселско зеле в тесто

13/12/2014
Кери
отКериНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо480
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле се измива и се вари на пара. Посолява се.

Приготвяме тесто от брашното, бирата, горещата вода и жълтъците от яйцата. След като тестото изстине, към него добавяме разбитите на сняг белтъци.

Получената пухкава смес оставяме да престои около 15 мин.

След това потапяме зеленцата в сместа и ги пържим в сгорещена мазнина.

Поставяме ги в чиния, като ги покриваме със запържените в маслото домати.

Преди да сервираме, поръсваме със ситно нарязан магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар