Капама с овче месо

EfrosiaEfrosia
Джедай
4871k101k
Капама с овче месо
20/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции6-7

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на хапки и сложете да се запържи за 4-5 минути в част от сгорещената мазнина. Долейте

към 700-800 мл вода, посолете и оставете да заври.

Отпенете пяната, намалете силата на котлона и похлупете. След около 2 часа, щом овчето омекне, добавете почистените и нарязани спанак, лук и чесън.

Оставете да се задушава за 10-15 минути и снемете тенджерата от котлона.

Измийте ориза и го сипете в тава, като добавите олио, скълцаните магданоз и джоджен. Отгоре сипете овчето и разбъркайте.

При нужда долейте още малко топла вода. Сложете тавата в загряна фурна да се пече за 20 минути, колкото оризът да поеме течността.

По желание поднесете капамата с овче месо с кисело мляко.

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: